کارگاه علم اطلاعات و دانش شناسی
ایجاد کارگاه کتابداری به اواخر دهة 1360 و به زمانی برمی گردد که دانشکده علوم تربیتی در ساختمان قدیم خود در دانشکده مهندسی ( دانشکده دامپزشکی فعلی) قرار داشت. در آن زمان دانشکده یک مرکز کامپیوتر داشت که این مرکز زیر نظر دکتر دیانی اداره می گردید. در این مرکز علاوه بر اساتید، دانشجویان کارشناسی ارشد و دانشجویان کارشناسی رشته کتابداری نیز برای انجام تکالیف عملی خود مثل واژه پردازی از این مرکز استفاده می کردند. بعدها که دانشکده به ساختمان فعلی خود منتقل شد، کارگاه کتابداری به صورت رسمی تأسیس گردید. در ابتدا چند کامپیوتر برای انجام تکالیف عملی دانشجویان اختصاص یافت و بعدها امکانات و تجهیزات آن افزایش یافت.
هدف اصلی ایجاد کارگاه کتابداری کمک به دانشجویان کتابداری در مقاطع مختلف جهت ایجاد مهارتهای رایانه ای رشته کتابداری می باشد. کارکرد اصلی ایجاد کارگاه بعــد آموزشــی آن است. بنابراین تمام امکانات موجود در کارگاه به منظور کمک به آموزش دروس عملی دوره های کتابداری ایجاد شده است. علاوه براین، کارکردهای فرعی زیر نیز مورد نظر می باشد که عبارتنداز:
- کمک به دانشـجویان رشته کتابداری جهت استفاده ازبانکهای اطلاعاتی دیسک فشرده و نیز CDهای آموزشی موجود در کارگاه به صورت امانتی یا استفاده در خود کارگاه،
- فراهم کردن زمینه ای برای برگزاری دوره های آموزشی مرتبط با رشته کتابداری با استفاده ازامکانات موجود کارگاه،
- کمک به دانشجویان جهت انجام تکالیف دروس عملی کتابداری از جمله واژه پردازی، سازماندهی ، آشنایی با بانکهای اطلاعاتی، برنامه نویسی کاربردی و غیره،
- کمک به دانشجویان رشته کتابداری جهت بالا بردن سواد رایانه ای و نیز سواد اطلاعاتی خودبه منظـور به کارگیری آموخته های آنها درآینده شغلی خود در محیط کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی .
در حال حاضر کارگاه کتابداری با دارا بودن 15 دستگاه کامپیوتر فعال و 15 خط شبکه اینترنت به ارائه خدمات به دانشجویان رشته کتابداری می پردازد. البته تعداد کامپیوترهای قابل اتصال به شبکه اینترنت تا 6 دستگاه قابل افزایش می باشد و برای این امر پیش بینیهای لازم به عمل آمده است.
برخی از کامپیوترهای موجود در کارگاه برای آموزش و استفاده از نرم افزارهای تخصصی به تجهیزات جانبی لازم مثل کارت صدا، بلندگو و غیره نیز مجهز می باشد.
امکانات دیگرموجود در کارگاه عبارتنداز:
یک دستگاه چاپگر لیزری / یک دستگاه اسکنر/ تعداد 50 عدد CD نرم افزارهای تخصصی و آموزشی/ یک دستگاه میکروفیلم خوان. علاوه بر تجهیزات ذکر شده تعدادی کتابهای مرجع تخصصـی و سایر منابع مرتبط با دروس عملی کتابداری نیز درکارگاه موجــود می باشــد که در بخشهای عملی و تمرینات دروس مرجع و آماده سازی مورد استفاده قرار می گیرند.