صفحه اعضا هیئت علمی - دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی
دانشیار
تاریخ بهروزرسانی: 1403/12/13
غلامحسین رحیمی دوست
دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی / گروه علوم تربیتی
پایاننامههای کارشناسیارشد
-
بررسی نقش معلم دربهبود صلاحیت های شهروندی دیجیتال دانش آموزان دوره ابتدایی شهرستان شوشتر
مجید ال کثیرسلطانی 782 -
بررسی نقش مدیران در تسهیل یادگیری همیارانه تقویت شده با فناوری در مدارس هوشمند دوره ابتدایی شهر اهواز
ارزو پاژنگی 781 -
بررسی وضعیت پذیرش سنجش در محیط یادگیری مجازی توسط معلمان ابتدایی بر اساس مدل اشاعه نوآوری راجرز
فروغ دارایی 781 -
ساخت و اعتبار یابی مقیاس کیفیت آموزش مجازی در آموزش عالی استان خوزستان
عاطفه دریکوند 780 -
ارزیابی تحقق مهارتهای فکری سطح بالا در دوره های آموزشی مبتنی بر فناوری سازمان آب و برق خوزستان بر اساس الگوی ارزیابی یادگیری تقویت شده با فناوری
عادل سیلاوی 780 -
واکاوی تجارب معلمان دوره ابتدائی از آموزش مجازی در زمان پاندمی ویروس کرونا
زهرا احمدی 779 -
الگوی کاربرد اثربخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش توسط دبیران دوره ی متوسطه : یک پژوهش داده بنیاد
امنه سواری 779 -
بررسی تربیت شهروندی دیجیتال در برنامه درسی دوره دوم متوسطه ی شهر اهواز
فروزان فردسعیدی 778 -
بررسی شایستگی های شهروندی دیجیتال دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز
ستاره جودزاده 778 -
بررسی مشکلات اجرای برنامه درسی در کلاس های چندپایه
سعید عبدی 777 -
ساخت و اعتباریابی آزمون شایستگی های فنآورانه معلمان مقطع ابتدایی شهر اهواز
زهرا طهماسبی زاده 777 -
بررسی میزان تمایل آموزشگاههای آزاد فنی و حرفه ای شهر اهواز به سمت سازمان یادگیرنده
محمد عنایتی راد 775چکیده: هدف تحقیق حاضر بررسی میزان تمایل (گرایش) آموزشگاههای آزاد فنی و حرفه ای به سمت سازمان یادگیرنده بوده است،جامعه آماری شامل مدیران ومربیان آموزشگاههای آزاد فنی و حرفه ای شهر اهواز است که 274 نفر از آنها با فرمول کوکران به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند.جهت گرداوری اطلاعات از پرسشنامه سازمان یادگیرنده نیف و همکاران (1990) استفاده شد که جهت بررسی روایی از نظرات خبرگان و تعیین پایایی از آلفای کرونباخ استفاده شد.همچنین به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای t تک نمونه ای ، آزمون لون و فریدمن استفاده شد.تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که کلیه مولفه های سازمان یادگیرنده (مهارت فردی،مدل های ذهنی،ارمان مشترک،یادگیری تیمی و نگرش سیستمی) اثر معناداری بر رشد و یادگیری دارند.همچنین طبق ماتریس همبستگی مهمترین مولفه ها به ترتیب عبارتند از : مدل های ذهنی، یادگیری تیمی، آرمان مشترک، نگرش سیستمی و مهارت فردی).
-
شناسایی الگوی مصرف در کتاب های درسی دوره دبستان نظام آموزش وپرورش ایران
شهلا داودی زیلابی 774چکیده:
هدف پژوهش حاضر شناسایی الگوی مصرف در کتاب¬های درسی دوره¬ی دبستان نظام آموزش و پرورش ایران است. در قسمت اول این پژوهش با روش تحلیلی و با راهکار کتابخانه¬ای به تحلیل مبانی الگوی مصرف و همچنین نقش آموزش و محتوای آموزشی به خصوص کتاب¬های درسی در ارائه الگوی مصرف پرداخته شد. در مراحل بعدی این پژوهش با روش تحلیل محتوای کمّی، محتوای کتاب¬های درسی مطالعات اجتماعی، هدیه¬های آسمان و علوم تجربی دوره¬ی دبستان نظام آموزشی ایران که در سال تحصیلی 95-1394 تدریس شدند و مجموعاً 15 کتاب بودند، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. روش تحلیل داده¬ها در تحلیل محتوای کمی این پژوهش از نوع آمار توصیفی است و واحد نمونه عبارت است از مضمون هرگونه کلمه، جمله، پاراگراف، تصویر یا هر پیامی که مربوط به الگوی مصرف، باشد و در کتاب¬های مذکور مورد تحلیل کمی قرار می¬گیرند. نتایج تحلیل محتوا نیز نشان داد که: برخلاف معدود پژوهش¬های انجام شده¬ی قبلی، مولفه های الگوی مصرف به میزان قابل قبولی در کتاب های مطالعات اجتماعی دوره¬ی دبستان مورد توجه قرار گرفته اند؛ با این وجود توجه نامتعادل و نامتوازنی به مولفه¬ها، ابعاد و مقوله¬های الگوی مصرف مشاهده شد و میزان توجه به مولفه های مختلف در پایه های مختلف تحصیلی متفاوت بود. درکتاب¬های علوم تجربی نیز وضع به همان صورت بود و صرف¬نظر از نامتعادل و نامتوازن بودن پرداختن به مولفه¬ها، نسبتاً قابل قبول بود. اما از کتاب¬های هدیه¬های آسمان انتظار بیشتری می¬رفت. در تحلیل محتوای سه کتاب مذکور از830 مولفه¬ی مربوط به الگوی مصرف، مصرف آب با156 فراوانی(79/18)، در رتبه دوم، مصرف انرژی با67 فراوانی (07/8) در رتبه¬ی پنجم، مصرف نان و غذا با98 فراوانی (80/11)، در رتبه¬ی دوم قرار داشتند. هدف اصلی این پژوهش به ترتیب اهمیت، بررسی الگوی مصرف آب، انرژی، نان و سایر مولفه¬های الگوی مصرف بود. در مورد سایر مولفه¬های الگوی مصرف نیز باید گفت که: استفاده از منابع طبیعی و محیط زیست با207 فراوانی (93/24)، در رتبه¬ی اول از بین همه¬ی مولفه¬ها قرار دارد و رفتار مسئولانه در حین مصرف با12 فراوانی(44/1)، مصرف تولیدات داخلی با 10 فراوانی(25/1) و مصرف لوازم التحریر و توجه به مرغوبیت کالاها با 7 فراوانی (84/0) کمترین اهمیت را داشته¬اند. به همین رو بازنگری در محتوای کتاب¬ها به¬خصوص هدیه¬های آسمان با در نظر گرفتن کلیه ابعاد و مولفه های الگوی مصرف ضروری به¬نظر می¬رسد.
-
بررسی رابطه بین سطوح کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات با توانمندسازی دبیران متوسطه شهرستان باوی
حسن الهایی 774هدف این پزوهش شناسایی رابطه بین سطوح کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات و توانمند سازی دبیران متوسطه شهرستان باوی است. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه مورد بررسی، شامل کلیه دبیران متوسطه شهرستان باوی به حجم 340 نفر می باشد که از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه¬ای و با استفاده از فرمول کوکران، 181 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده¬ها از دو «پرسشنامه سنجش سطوح کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات» (گریفین و کریستنسن) و «پرسشنامه توانمند سازی» (اسپریتزر) استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی اسپیرمن، آزمون کای تک بعدی و ضریب هبستگی پیرسون تحلیل شد.یافته های این پژوهش نشان داد بین سطوح کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات و توانمند سازی شناختی دبیران در چهار مولفه¬ی آن یعنی احساس شایستگی، خودمختاری، اثر بخشی و معناداری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد دبیران متوسطه شهرستان باوی به لحاظ سطوح کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در تدریس پایینتر از وضعیت مطلوب قرار دارند و همچنین بین دیدگاه دبیران متوسطه از نظر سطوح کاربرد فناوری اطلاعات وارتباطات بر اساس متغیر جمعیت شناختی سابقه خدمت و کیفیت دوره¬های آموزشی گذرانده شده تفاوت معناداری مشاهده شد، ولی به لحاظ تعداد دوره¬های آموزشی گذرانده شده تفاوت معناداری وجود نداشت؛ بین توانمند سازی به لحاظ(جنسیت و کیفیت دوره های آموزشی گذرانده شده) تفاوت معناداری وجود داشت، ولی به لحاظ سابقه خدمت و تعداد دوره های آموزشی گذرانده شده تفاوت معناداری مشاهده نشد.